Wereld IBD dag

Vandaag is het wereld IBD dag.

IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease, oftewel ontstekingen in je darmen.

Een paar jaar geleden werd ik gediagnosticeerd met Colitis Ulcerosa. Een auto-immuunziekte die ontstekingen in de dikke darm veroorzaakt.

Voor mij betekende dit 20x per dag naar de we rennen, de wc niet halen, bloed, pijn, angst om te eten, slapeloze nachten, afvallen, eenzaamheid, vermoeidheid, darmonderzoeken, medicatie, bijwerkingen en nog veel meer.

Uiteindelijk was ik door de hele medicatie piramide heen. Niks hielp. Ik was uitbehandeld.

Toen ben ik zelf onderzoek gaan doen & na een lange reis kwam ik bij Ayurveda uit. Ayurveda is een holistische gezondheidsleer uit India. Door Ayurveda heb ik mezelf holistisch kunnen helen van Colitis Ulcerosa.

Geen medicatie meer voor mij. Geen angst om te eten. Geen ontstekingen meer. Geen buikpijn. Niet meer altijd rekening hoeven houden met mijn klachten.

Ik geloof dat auto-immuunziektes niet hoeven te bestaan. Ik geloof dat je ziekte kan terugdraaien. Dat je jezelf holistisch kunt helen.

Het is tijd voor een nieuwe wereld. Tijd voor een nieuw gezondheidssysteem, gericht op het helen van jouw klachten of ziekte.

Het is tijd om auto-immuunziektes gedag te zeggen. Voor altijd.

Geen wereld IBD dag voor mij. Ik vier mijn gezondheid vandaag. 💚