Van Yang naar Yin

Misschien heb je het al wel meegekregen, misschien nog niet, maar ik ben verhuisd. Van Zwolle naar Wezep. Ik ben zo dankbaar voor ons nieuwe plekje. Ik voel me hier heel fijn. Elke ochtend wandel ik door de landerijen en geniet ik van de natuur. Het bos is ook om de hoek en daar ben ik ook regelmatig te vinden. Ik hou van het bos. De geur, energie en ik voel altijd gelijk dat er zoveel gebeurt. In mijn lichaam, maar ook in mijn hoofd. Na een boswandeling voel ik me altijd meer in verbinding met mijn lichaam & hart. Een heerlijk gevoel!

Ik wist niet dat verhuizen zo intensief was.. De weken rondom mijn verhuizing waren heftig, vermoeiend en druk. Er moest zoveel geregeld & ingepakt worden. Daardoor zat ik zoveel in mijn hoofd en stond ik constant “aan”. Ik voelde me niet fijn. Ik sliep slecht en vergat soms zelf te eten (dat is echt niks voor mij..).

En ik kon dit ook heel goed verklaren, want heftige gebeurtenissen (bijvoorbeeld: overlijden dierbare, verhuizing, bevalling), zijn (extreem!!) vata verhogend. En dat kon ik zo merken aan alles in mijn systeem. Gelukkig heb ik mijn balans nu weer gevonden. Van Yang (actie, doen, denken, presteren, snel) naar YIN (naar binnen keren, rust, voelen, zacht en langzaam).

De herfst & winter zijn ook de YIN seizoenen. De seizoenen waarin we meer naar binnen mogen keren. Ik dacht, misschien vind je het leuk om te lezen hoe ik de YIN energie in mijn leven toepas & haal je hier inspiratie uit.

Yin energie in mijn dagelijkse leven:

    • Vroeg naar bed! Gisteren lag ik er om 20:30 uur al in. Eerst lekker lang lezen en dan rond 21:00 val ik als een blok in slaap. Heerlijk. Ik voel ook echt dat mijn lichaam hier behoefte aan heeft.
    • Social Media Break: ik heb Instagram even losgelaten. Echt een aanrader. Ik voel me nu zoveel meer MENS. Ik kan veel beter Zijn. Zonder dat ik steeds naar mijn telefoon grijp. Ik voel dat social media (onbewust) zoveel invloed had op mijn gedachten, maar ook op mijn energielichaam. Aanrader om eens een break hiervan te nemen en te voelen wat het met je doet.
    • Agenda leeg houden: ik voelde dat ik wat meer ruimte in mijn agenda mag creëren voor spontane dingen & voor mezelf. Daarom heb ik met mezelf afgesproken dat ik maximaal 1 maand mijn sociale afspraken vooruit plan. En daarnaast wil ik geen afspraken meer plannen tijdens mijn menstruatie, mijn energie wil dan naar binnen. Samen met mijn vriend heb ik afgesproken dat we 1 dag in het weekend vrij houden voor elkaar. Op deze dag mogen we voelen waar we zin in hebben! Zo houden we de ruimte voor spontane dingen en dit geeft ons een gevoel van vrijheid!
    • Alle schermen na 20:00 uur uit. Geen laptop, tv & telefoon meer. Wifi uit. Tijd voor spelletjes, lezen, wandelen of lekker vroeg naar bed.
    • & verder: veel wandelen in de natuur, lezen, yin yoga, ademhalingsoefeningen, mediteren, gezonde voedende maaltijden maken en schrijven!

Ik hoop dat je hier inspiratie uit haalt!

Liefs Juud