Pepernoten

Het recept voor heerlijke pepernoten zonder gluten, zuivel en geraffineerde suikers.

Dit heb je nodig:
175 gram (glutenvrij) havermeel
5 dadels
5 eetlepels plantaardige melk
60 gram gesmolten kokosolie
12 gram speculaaskruiden
6 gram kaneel
2 eetlepels agave siroop
2 tl bakpoeder
snufje himalaya zout
eventueel: pure chocola (suikervrij/vegan)
hakmolen of keukenmachine
bakpapier
oven

Stap 1: Doe de dadels samen met de plantaardige melk in de hakmachine of keukenmachine en mix tot het zacht is.

Stap 2: Voeg alle andere ingrediënten toe en mix het tot een mooi deeg. Let op: zorg dat de kokosolie gesmolten is (au-bain-marie).

Stap 3: Doe een beetje kokosolie in je handen en kneed het deeg nog even met je handen. Rol er daarna kleine balletjes van (knikker formaat) en leg ze op bakpapier.

Stap 4: Doe ze ongeveer 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Stap 5: Eventueel kun je wat pure chocolade smelten en hier kun je de pepernoten in rollen en dan laten opstijven in de koelkast. Om te voorkomen dat de pepernoten vastplakken, kun je wat bakpapier op een bord doen en daar de pepernoten op leggen.

Stap 6: Maak een kopje thee en geniet van je zelfgemaakte pepernoten!

Laat het gerust weten als je hier een vraag over hebt!

Liefs!