Mijn visie op gezondheid

Ik voel zoveel weerstand om dit jaar een zorgverzekering af te sluiten. Ik stel het maar uit en uit. Het liefst sluit ik geen zorgverzekering meer af. Want ik geloof niet meer in het zorgsysteem. Ik geloof niet dat het huidige zorgsysteem dienend is voor onze gezondheid.

Ik geloof in holistisch helen en het zelfherstellende vermogen van je lichaam. Ik geloof dat voeding & leefstijl een medicijn kunnen zijn en dat de kracht van je gedachten je gezondheid kan beïnvloeden, zowel positief als negatief.

Ik geloof dat jouw lichaam alle wijsheid heeft om zichzelf te genezen. En dat de natuur ook zoveel kan geven om ons balans te herstellen. Holistisch helen is niet perse een quick fix. Het is iets waar je hard voor mag werken. Op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

En begrijp me niet verkeerd, ik ben super dankbaar voor de westerse geneeskunde. En als ik mijn been breek of een ongeluk krijg, dan ben ik super blij dat ik daar terecht kan. Echt!

Maar het voelt voor mij gewoon niet meer oké hoe snel er naar medicijnen wordt gegrepen. Tegenwoordig is er voor elke kwaal wel een medicijn. Ik geloof dat medicijnen je soms alleen maar zieker kunnen maken. En dat de focus ligt op symptoombestrijding i.p.v. iemand echt weer gezond te maken.

Ik voel dat het tijd is voor een nieuw zorgsysteem. Een systeem die echt dienend is voor ons. Een systeem die de oorzaak aanpakt en ervoor zorgt dat jij lang & gelukkig kan leven. Een systeem die meer samenwerkt met de natuur. En weer bewust wordt van de eeuwenoude wijsheid die er al is, maar helaas nog vaak wordt ontkent of genegeerd.

Ik geloof dat jouw gezondheid jouw verantwoordelijkheid is. En het is aan jou om die verantwoordelijkheid te nemen. Jouw lichaam geeft je alle signalen om in balans te blijven. Maar luister jij daar ook echt naar?

Het is echt tijd om jouw verantwoordelijkheid te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Luister naar je lichaam. Geef het al je liefde & aandacht. Ik geloof dat alles energie is. En alles wat jij in je lichaam stopt (op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau) is een reflectie van wie jij bent!

x Juud