Een gezond mens heeft duizend wensen, een ziek mens maar één

Mijn gezondheid is het allerbelangrijkste voor mij. Het zorgt ervoor dat ik voluit kan leven. Dat ik kan doen waar ik zin in heb. Dat ik geen rekening hoef te houden met van alles en nog wat. Het geeft mij vrijheid.

Daar kwam ik pas achter toen ik een paar jaar geleden ziek werd. Ik had een auto-immuunziekte ontwikkeld, Colitis Ulcerosa. Dit belemmerde mij in alles. Ik kon niet meer voluit leven. Echt genieten van het leven en plezier maken.

De emotionele impact van ziek zijn was groot. Ik voelde me vaak eenzaam en onbegrepen door de mensen om me heen. Ik wilde maar 1 ding. Gezond zijn. Weer dansend door het leven gaan. En daar had ik alles voor over. En met gezond zijn bedoel ik niet, de symptomen onderdrukken, want dat voelde voor mij niet kloppend.

Het maakt me zo boos dat er zoveel (jonge) mensen zijn met auto-immuunziektes. En dat deze worden bestreden met chemische troep.

Ik ga je wakker schudden. Want dit klopt niet. Er is altijd een oorzaak van jouw ziekte/klachten. Tegenwoordig is er voor elke kwaal wel een medicijn. Ik geloof dat deze medicijnen je alleen maar zieker kunnen maken. Ze onderdrukken de symptomen en ondertussen raak jij alleen maar verder uit balans.

Het kan anders. Echt waar. En daar ben ik het levende bewijs van.

Je lichaam is zo wijs en vertelt je precies wat je nodig hebt. Luister naar haar. Zorg voor haar. Begrijp wat ze nodig heeft. Want alles is energie. En alles wat jij in je lichaam stopt (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) is een reflectie van wie jij bent.

Dus neem de verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid. Los je gezondheidsklachten op of voorkom ze. De oplossing ligt in je. Niet buiten je.

Dus kies voor voeding i.p.v. vulling, positiviteit i.p.v. ellendige nieuwsberichten en kies voor jezelf i.p.v. je aan te passen aan de regels en voorwaarden van anderen.

Dus kom op, neem de regie weer over je gezondheid! En leef voluit.

Je kan het!