Bloemkool-Aardappel-Kerrie Curry

Een heerlijk voedend & verwarmend recept. Perfect als lunch of diner in de herfst en winter. 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

    • Halve bloemkool in kleine stukjes
    • 2 aardappels in blokjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 225 gram kikkererwten (niet uit blik, bijvoorbeeld deze)
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • 2oo ml kokosmelk (zonder e-nummers, bijvoorbeeld deze)
    • Snufje keltisch zeezout
    • Optioneel: verse koriander

Zo maak je het:
Fruit de ui in een hapjespan en voeg hier de aardappelblokjes, bloemkoolroosjes en kerriepoeder aan toe. Bak dit een paar minuten aan en voeg dan de kokosmelk + een scheut water toe. Laat dit zachtjes pruttelen totdat de aardappel en bloemkool zacht en gaar zijn. Voeg dan de kikkererwten toe en verwarm nog even mee. Serveer met een snufje Keltisch zeezout en eventueel nog wat verse koriander!

Eet smakelijk!!

Tip: je kunt ook rode of gele curry pasta gebruiken i.p.v. de kerriepoeder. Ook super lekker. Mijn favoriete merk daarvan is Fair Trade (en dan de gele curry)! Hier zitten wel chilipepers in, dus niet/met mate nemen als je veel hitte in je systeem hebt (diarree, ontstekingen, acne, roodheid).